Oliebollenwedstrijd
Doorstromen
De basis voor je toekomst
Met je diploma op zak kun je goed doorstromen naar een aansluitende MBO-opleiding. Soms zelfs versneld. Wat betekent dat voor jou?
Je doet Basis:
Je kunt het eerste jaar van het MBO niveau 2 overslaan, mits je de (pittige) MBO praktijktoets voldoende maakt.
Je doet Kader:
Het eerste jaar van het MBO niveau 2 mag je overslaan, mits je de (pittige) MBO praktijktoets voldoende maakt. Enkele horeca-opleidingen laten je tot het tweede leerjaar van niveau 3 toe.
Je doet Mavo:
Je kunt instromen op niveau 4.
Meer weten
Wie je alles over doorstromen kunnen vertellen zijn de decanen meneer Vermeulen en mevr. Hanssen. Zij zijn tijdens schooluren bereikbaar op 010 - 465 50 55. Mailen kan ook: hvermeulen@hvsr.nl en jhanssen@hvsr.nl
Geef je op voor het benefietdiner
Laat de kinderen van Stichting Zomerkind niet in de kou en doe mee aan het 5 gangen-benefietdiner voor € 75,- p.p.
Wij zijn Lily, Sydney en Karolina, leerlingen van de Horeca Vakschool Rotterdam en wij organiseren namens de school een benefitdiner voor Stichting Zomerkind. Stichting Zomerkind is een kleinschalig kinderdagcentrum voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Wij willen voor Zomerkind geld ophalen omdat we de vrijwilligers en kinderen in het zonnetje willen zetten.
Het benefietdiner is helemaal in het thema “Winter” en wij doen er alles aan om u een gezellig warm wintergevoel te geven. Zo is er sfeervolle muziek, er is een loterij en serveren we een 5-gangen diner. Bekijk hier het menu > Dit alles voor € 75,-p.p.
Restaurant Binnenmaas in Mijnsheerenland is zo gastvrij om met ons het benefietdiner te organiseren op donderdag 18 januari 2024.
Inloop is vanaf 17.15 uur en om 18.00 beginnen we met de eerste gang.
Reserveren kan via email: benefietdinerbinnenmaas@gmail.com
Wij hopen u 18 januari te verwelkomen!
Lieve groetjes van Lily, Sydney en Karolina
The Big Challenge
Ben jij ook zo goed in Engels en zou je naast goede cijfers ook eens een prijs willen winnen? Jaarlijks doen onze leerlingen mee aan The Big Challenge. Een wedstrijd met meerdere scholen in Nederland over de Engelse taal. Onze leerlingen zijn dan enorm gedreven en willen maar één ding: winnen!
Bijdrage aan de maatschappij
Op de Horeca Vakschool vinden wij het heel belangrijk dat leerlingen leren dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor onze omgeving. We proberen onze leerlingen bewust te maken van hun eigen rol in de maatschappij. Zo hebben we meegedaan met de ‘trash challenge’ en doen we regelmatig mee met acties voor goede doelen. Tevens helpen wij elk jaar met de Rotterdamse Veteranendag en hebben we tijdens de lessen jaarlijks een veteraan in de klas.
Stage lopen een must
In het derde leerjaar ga je een aantal weken stage lopen. In het vierde leerjaar ga je dat het hele jaar doen, elke vrijdag. Onze leerlingen lopen stage op toplocaties en leren hier enorm veel. Door de jarenlange ervaring met stages, hebben we een enorm netwerk opgebouwd in het bedrijfsleven!
Ons ‘winkeltje’
Wie langs de Horeca Vakschool loopt, kan de kar met al het ambachtelijk bereide lekkers niet missen. Zowel de gasten uit het restaurant als de buurtbewoners kopen regelmatig wat uit onze kar. Afhankelijk van de tijd van het jaar, is er een gevarieerd aanbod van heerlijke producten te koop. Allemaal bereid door onze eigen leerlingen!